dotInsights | september 2024

ByIvan BREZIANSKY

dotInsights | september 2024

Vedeli ste? V jazyku C# môžete použiť funkciu nazývanú atribúty informácií o volajúcom na získanie informácií o volajúcom metódy. To môže byť neuveriteľne užitočné pri protokolovaní, ladení alebo sledovaní. Atribúty CallerMemberName, CallerFilePath a CallerLineNumber poskytujú informácie, ako je názov volajúcej metódy, cesta k zdrojovému súboru, ktorý obsahuje volajúceho, a číslo riadku v zdrojovom súbore, z ktorého bola metóda volaná.

Nový doplnok JetBrains Rider pre vývoj medzi platformami .NET
Ďakujem, že ma máte ako hosťa na blogu, JetBrains! Som nadšený, že môžem zdieľať skvelé správy s komunitou JetBrains Rider, najmä pre tých z vás, ktorí sú nadšení pre vývoj .NET na rôznych platformách. Používatelia JetBrains Rider sa teraz môžu radovať, pretože vývoj multiplatformových aplikácií s platformou Uno sa práve výrazne zjednodušil. S najnovšou verziou doplnku Uno Platform pre JetBrains Rider sú preč dni únavného manuálneho nastavovania – všetko, čo potrebujete, je teraz integrované priamo do Ridera, čo zjednodušuje váš pracovný postup a zvyšuje produktivitu.

Čo je vôbec platforma Uno?

Ak ste ešte nepočuli o platforme Uno, je to platforma s otvoreným zdrojovým kódom na rýchle vytváranie krásnych natívnych mobilných, webových, desktopových a vstavaných aplikácií s jednou kódovou základňou pomocou .NET.

Bezproblémový vývoj
Nový doplnok Uno Platform pre Rider vám dáva celý rad nástrojov produktivity vývojárov na dosah ruky. Či už využívate C# a XAML Hot Reload na rýchlu iteráciu alebo využívate výhody robustných funkcií ladenia, tento doplnok zaisťuje, že vývoj s platformou Uno na Rider bude čo najplynulejší a najefektívnejší. Úplný zoznam podporovaných scenárov nájdete v našej podrobnej dokumentácii.

Sprievodca šablónou riešenia platformy Uno
Nezastavili sme sa tam! Spolu s doplnkom sme tiež vydali Uno Platform Solution TemplateWizard pre Rider. Tento nástroj, ktorý je k dispozícii ako súčasť verzie Uno Platform 5.3, je navrhnutý tak, aby ešte viac zjednodušil váš vývojový proces. Aké pohodlné je mať prístup ku všetkému priamo v Rider!

Dozvedieť sa viac…

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.